Alarm

Idag eller ah igår klockan är ju 1:30 så bytte vi larm från Sector Alarm till Verisure, så det var en kvinna här förut och installerade det. Mycket mordernare detta larmet då man har en app på telefonen som man kan larma på/av, se om någon kommit hem, hur varmt det är hemma, luftfuktigheten osv. Så nu på natten när jag ska sova satte jag på "skalskyddet" så larmet går om någon bryter sig in. Känns tryggare då jag känner mig otrygg utan Klas. Detta larmet är mycket roligare att använda eftersom man kan styra det på ett helt annat sätt. Det gamla använde vi ju knappt, var ju inte dessa smarta funktioner på det, väldigt old fashion. Vi kan även sätta på lampor eller andra elektriska aparater när vi inte är hemma genom att sätta på dem via appen! 
 
Annars så har jag lidit av skallebonk hela dagen, kul. Nu ska jag nana och så har min prins lovat att vara hemma när jag kommer hem imorgon kl 21. Jobbar kväll men får åka in tidigare eftersom vi har APT..
 
 
 
Rekommenderas :) 
 

Finally over

Äntligen är jobbhelgen över! Ledig dag imorgon men tyvärr är morgondagen förstörd då en larmgubbe ska installera det nya larmet vilket tar 5 TIMMAR!! Han kommer kl 14:15.... Bläää fattar inte varför det ska ta så lång tid?!
 
Jag SAKNAR min älskling :( Han kommer inte hem förrän på onsdag kväll. Men som tur är så är han hemma tor, fre, lör och sön eftersom det är röd dag på torsdag, kristi himmelsfärd. Väntan är lång, speciellt när man väntar på nåt gott. 
 
När jag kom hem igårkväll helt död efter dubbelpasset och haft en tuff dag på jobbet så har min underbara fästman gjort god mat, köpt blommor till mig, tänt ljus med en fin dikt brevid, köpt lite godis och ja.. det var så himla gulligt av honom! Massa kärlek till min Klas <3 
 
Liljorna jag fick :)
 
Dikten <3

I feel sorry for you my love

Happ då är det fredag den 23 maj.. Önskar verkligen att jag var ledig nu fre, lör o sön! Har absolut ingen lust att åka till jobbet om 34 min. Vill vara ute i det underbara vädret och bara njuta. Dessutom fyller mina underbara katter 1 år idag <3 
 
Jag ringde Klas förut och han var inte glad. De har ringt från Norge igår och sa att han måste fylla i överklagan och idag ringde de och sade att han inte får någon advokat, så han ringde nånting här i Sverige som har hand om sånt och de sa att ärendet är för litet för att en advokat ska följa med honom på tingsrätt i Norge. Så han måste bekosta en advokat själv vilket kostar multum! Det har vi inte råd med. Han har t.o.m ringt Thomas Bodström och pratat in på hans telefonsvarare. Den norska polisen menar att han får välja mellan att betala eller sitta i fängelse. Jag vill inte att han ska sitta inlåst för en sådan här sak! För det väljer han ju isåfall eftersom vi inte kan hosta upp de pengar som de begär. Jag blir så trött och ledsen på all skit.. Den olyckan som inträffade häromdan och det som hände i Norge den 2 februari 2013 kan bidra till att han blir av med sitt CE-kort om den svenska polisen får reda på vad som hänt i Norge. Jag sa "men det var ju inte ditt fel?!" Klas svarade "nä men så fort det är en lastbil inblandad i en olycka så är det lastbilschaufförens fel." Det är tydligen så polisen resonerar...
 
Jag tyckte så synd om Klas för någon månad sedan när han fick hem pappren på utbildningen han ville söka till, som elentreprenör. Han såg så glad ut när han öppnade kuvertet men hans leende slocknade när han såg vad som krävdes. Det krävdes erfarenhet vilket han inte har och ämnen han inte läst. Så han sa "det är ju bara att glömma..." och slängde kuvertet i soporna. Stackarn! Han som så gärna ville..
 
Hans arbetskompis Janne ska iallafall hjälpa honom med Norge-problemet. Så jag hoppas verkligen det löser sig! Annars får han åka upp till Oslo den 11 juni på tingsrätt utan advokat. Usch jag blir så obeskrivligt trött på all problematik. Varför kan inte allt bara vara bra någon gång?
 
Bilder från olyckan i feb 2013, då Klas lastbil rullade in med trailer i ett pågående bygge av hus. Klas hade dragit handbromsen och skulle in och lämna papper, sedan när han kom tillbaka var hans lastbil inne i nybyggnationen:
 
 
 
 
 
Tänk chocken att se sin lastbil där! Som TUR var va alla bygg-gubbar på lunch... phuu

I don't feel so good

Denna huvudvärk, hjälpte inte ens när jag tog det starkaste vi har här hemma - Evolan, som innehåller både Paracetamol och Kodein. Jag mådde illa, kändes som jag skulle kräkas så jag la mig ner och sov en stund för att komma bort från eländet. Så fort jag anstränger mig, bara går så pulserar värken i huvudet på mig. 
 
Nu ska jag kolla på kvartsfinalen i ishockeyn, Sverige mot Vitryssland! Hoppas de tar hämd nu för händelsen som inträffade för 12 år sedan... Heja Sverige! 
 
Min Klas är inte här heller. Stackarn stod och väntade i Alingsås mellan 9-15 i onödan innan han fick redan på att hans skadade gods skulle köras tillbaka till avsändaren. Usch jag hade aldrig haft det tålamodet! Hade blivit galen..! Så honom får jag inte se förrän imorgon kväll efter jobbet. Har verkligen ingen lust att jobba i helgen! Dessutom på en enhet jag inte trivs och gå runt och tänka att jag kunde varit hemma med min älskling. Aja hoppas denna helvetsjobbhelg går fort.
 
Vad hade jag gjort utan min lilla Daisy? Hon har varit vid min sida hela dagen, legat brevid mig när jag somnade i soffan och följt med mig vart jag än går. Vet inte vad jag gjort utan henne! Och mina underbara katter Julle och Molly såklart som följer med mig och Daisy på promenader, kommer och gosar och alltid finns där dom också <3 Jag älskar mina 3 små hjärtan! <3

Hetta

Var nyss ute på dödens promenad, även om jag bara hade korta shorts, linne utan axelband o foppa tofflor så typ dog jag. Det är ju skitkvavt ute! Det är molnigt men ändå soligt, det blåser och värmen är otrolig. Svetten bara rinner och stackars Daisy är helt slut. Värme och huvudvärk är ingen bra kombo.
 
Nu ska jag slappa lite och sen måste jag ta tag i disk, sopor och tvätt. Blä. 
 
Har förresten stor lust att klippa av håret typ såhär:
Skulle vara skönt med kort hår nu till sommaren. Dessutom är det sött med kort hår -om man passar i det! 

Shit happens

Har haft huvudvärk hela dagen, gjorde nyss den årliga medarbetarundersökningen och fick nyligen reda på att Klas råkat ut för en olycka. Ingen bra dag med andra ord!
 
Klas är ok tror jag, han pratar med polisen nu. Var nämligen så att han fick tvärnita för en "käringjävel" så hans last åkte ur trailern... Så nu blir han sen hem, fucking great. Han ska ringa om en stund och tala om mer. 
 
Så det enda jag gjort idag är att titta på en tv-serie, sova och varit ute med Daisy som för övrigt springer och jagar flugor som en galning i hela huset. 
 
Igår så släppte en sten ang. jobbet när Johanna berättade att han som skall flytta in i helgen, hans son hellre ville att Johanna ska vara kontaktperson åt honom då hon träffat denne man förut. Så vi byter lägenhet, så hon som ska flytta in i den andra tomma lägenheten lite längre fram tar jag och blir kontaktperson för. Men jag kommer inte få träffa "den nya mannen" förens på måndag då jag ska va på A hela helgen. (KILL ME)
Så ah då slipper jag stressa upp mig för välkomstsamtal och allt det här, än. 
 
Ska prata med gruppledarna och höra om jag kan gå ner i tjänst för jag orkar fan inte, känner mig inte mänsklig. Går runt och känner mig halvdöd all the time. Eller så är det MIG det handlar om. Jag tror det gör det mycket faktiskt, jag är ständigt nedstämd/deprimerad (lipar typ varje dag, är en framgång om det går en dag utan tårar), jag är rastlös när jag är hemma, vet inte vad jag skall hitta på, jag saknar Klas sjukt mycket och känner mig inte trygg eller minsta glad när han inte är hemma. Om jag haft den motsatta inställningen tror jag allt hade känts mycket lättare. Men samtidigt så känner jag ju att jag är helt slut och det är också en stor anledning till varför jag är nere.
 
Nu ska jag injicera lite amfetamin. Haha lol skojar, detta är en bild från min utbildning..

Regn och åska

Min älskling är på väg upp till Stockholm i ovädret och själv så slocknade jag i soffan efter jobbet. Helt slut. Var på kostombudsmöte med dietist, nutritionssjuksköterskor och alla andra kostombud i kommunen idag. Vi lärde oss göra energihuttar! Små kaloribomber som vissa kan behöva få i sig, enkelt och smart. 
 
Vi diskuterade det, jag och de andra kostombuden från mitt jobb (vi har en för varje enhet) att vi undersköterskor gör liksom allt, vi har oerhört mycket arbetsuppgifter för en liten summa pengar... När jag var ute och gick med Daisy efter jobbet kändes det som mitt inre skulle kollapsa. Jag känner mig så fruktansvärt jävla sliten. Men frågan är ska jag gå ner i tjänst eller säga ifrån mig vissa arbetsuppgifter?
 
Klas menar att jag ska säga ifrån mig vissa arbetsuppgifter, men hans faster Anna säger att jag ska gå  er i tjänst. Själv vet jag inte vilket... jag menar, jag kommer ju fortfarande jobba lika mycket om jag säger upp vissa uppgifter samtidigt som jag kommer ha minde ansvar om jag gör det. Men om jag går ner i tjänst så jobbar jag mindre och får lite mer ledig tid, återhämtning. Så jag vet inte vilket som är bäst. Jag känner bara på jobbet att gör inte jag det som behöver göras så gör ingen annan det. Typ som när jag var på A i måndags så bad jag en kollega på B boka färdtjänst till en dam och hon ba "Ja visst! Det fixar jag." Tror ni hon hade gjort det? Svar: nej. Så jag fick sätta mig och ringa idag mitt i allt annat, renskrivit det vi gick igenom miljörådet den 15/5 men fick inte ut skiten för skrivaren var inte i datorn, kopierade papper till anhöriga, måste posta ett kort samt en räkning till en före detta anhörig, posta massa brev till en annan anhörig samt förbereda mitt nya kontaktmannaskap för han som flyttar in i helgen, ska ha välkomstsamtal med honom och anhöriga, jag var ensam med delegation idag, vi hade morgonmöte 7:30, jag åkte på denna kostombudsträff... asså jag känner bara att det blir för mycket för mig. Hinner aldrig bli färdig med något liksom. Är det inte det ena så är det de 3:e. 1,2-5!
 
Min stora svaghet är att säga ifrån, jag kan ta emot massor uppgifter bara för att vara duktig och snäll. Mitt självförtroende är kasst, jag har svårt att tro på mig själv och uttrycker mig inte gärna i vad jag tycker. Jag tar på mig så mycket för inget, det är INGEN som tackar mig för att jag gör ett bra jobb! Istället kan jag bli ifrågasatt... Så jag känner bara "FUCK IT!" Ibland vill jag säga upp mig så dom får se vad de går miste om.... eller nåt!
 
Det är ju inte ofta jag blir förbannad heller, jag blir ledsen. Blir man förbannad så är det enklare att säga ifrån tycker jag. 
 
Detta är jag, gubben som symboliserar mig.

VM

Blev förbannad att Sverige förlorade mot Kanada i ishockeyn. 1:a perioden så ägde Sverige, sedan i 2:a så vaknade kanadensarna och kom ikapp, i 3:e perioden så var det jämt men Sverige fick tyvärr inte in pucken. Så i förlängningen när Sverige precis gjort anfall så får Kanada tag i pucken och får in den i det svenska målet.. Så ja, matchen slutade 3-2. SYND när vi var så nära!
 
Det närmar sig EU-val och jag o Klas kollade lite på vad de olika partierna har för mål. Men asså jag fattar ju NOLL. Vad innebär EU-valet egentligen? Verkar inte som om någon fattar det. På radion häromdagen när jag var på väg till jobbet så sa dem "vad ska man rösta på egentligen?" så sa en annan "det enklaste är väl att rösta på sitt parti som man gör annars?" Nobody knows! 
 
Nu ska jag ut i regnet på promenix med Daisy! Ska släpa med mig Klas, iaf försöka.. ;) Daisy är så söt, hon ligger ovanpå soffryggen men ändå brevid. Hon är så go så det lilla busfröt! :)
 
Daisy-mys i soffan inklusive Daisy-pussar <3
 
Haha söt!

Weekend

Igår sov jag och Klas ända fram till kl 15! Vi var nog trötta I guess. Sedan satt jag och solade på altanen med en kopp kaffe. Åkte inlines med Klas igår = Bambi på hal is! Jag kunde inte bromsa och åkte rakt in i en häck.. aootttshh! Så sa Klas att jag kan springa brevid medans han åkte inlines och höll i Daisy, hennes koppel alltså. Så ah han åkte inlines, Daisy sprang brevid superglad och jag kämpade för att hänga med. Blev för högt tempo för mig, dels otränad och springa fort som fan. Näe, men träning blev det ju iaf. 
 
Igårkväll så gick Klas ut med Oskar, Filip och Morgan. Sen när Klas äntligen kom hem vid typ halvtvå så sade han att Oskar och Filip frågat varför jag inte följt med. Men jag hade ju inte duschat så jag STANK svett, hade flötigt hår och sunkiga kläder. Så nej tack, jag avböjde. Sen för det andra så ville jag inte vara ivägen, känns lite dumt att jag skulle gå med 4 killar på krogen och förstöra deras bromans liksom. Sen är det ju Klas som känner dem, jag har inget gemensamt med dem. Så sa Klas i morse "hur tror du att du ska få nya kompisar om du inte föjer med?" Vilket jag tyckte var elakt. Man får ju säkert nya vänner genom att gå med intorkat svett vill jag mena.
 
Jag satt o kollade 9 avsintt på en serie igår "Beauty & the Beast" heter den, check it out! Väldigt bra och spännande :) Nu ska jag o Klas dra och handla lite, han kom precis in efter gräsklippningen. 
 
Om jag sett ut såhär igår hade jag gärna följt med... Men killar verkar inte förstå att de inte kan säga till 2 sekunder före de skall gå ut. A girl needs to look good to feel good! 

Tears

Jobbig dag idag, grät på jobbet. I can't hold it in.. nä men jag kände bara "jag orkar inte..." och tårarna kom. Men jag tog mig igenom dagen, åkte hem och somna på soffan tills Klas kom hem. Jag var fortfarande halvdöd när vi åkte och handlade. Nyss kollade vi på ishockeyn. Sverige spelade bra idag :) Får se hur det går mot Kanada på söndag! 
 
Nä om man skulle gå och lägga sig...? Innan batteriet dör. Är svintrött!
 
Tur min älskling är hemma iaf! Så har jag någon att luta mig mot. (Gammal bild fr 2012)

Den mörka sanningen

Jag är trött och sliten som vanligt, jobbar jämt och har inget liv. Min jävla höft slutar aldrig värka och allt kommer gå åt helvete för mig om jag inte gör något NU. Anna (min pojkväns faster) sade till mig idag att jag måste bli bättre på att säga ifrån och att det bara är att välja: gå in i väggen eller gå ner i tjänst? Anna sade att hon ser på mig hur sliten jag är och att jag måste säga ifrån innan det är för sent. 
 
Jag funderar faktiskt på att gå ner i tjänst, till 90% iallafall kanske är lagom. Men samtidigt så känner jag "vad ska jag göra på den extra fritid jag får?" Även om det bara blir några timmar mer. Men alltså jag är så jävla rastlös, jobbar jag inte o går hemma för länge vet jag varken ut eller in. Vad ska man hitta på? Så tänkte jag man kan ju faktiskt gå ner i tjänst och börja träna FÖR EN GÅNGS JÄVLA SKULL. Jag kommer aldrig till skott, men jag ska verkligen försöka komma igång nu! Även om jag är genomrutten typ. Vill ju se bra ut i bikini i Grekland nu i augusti....
 
Jag mår inte bra. Något nytt? Nej! Har mått såhär sedan ursinnes tider. Känns som allting förstördes när jag började högstadiet, blev utfryst och inlåst i mig själv. Känns som när jag i slutet av 6:an var lycklig och glad över att börja 7:an fick en fet spark ner genom asfalten som talade om att jag var sämst och ingen ville vara med mig. Den smärtan är obeskrivlig, glömmer aldrig när jag på kuratorns inrådan satte mig vi samma bord som mina klasskamrater och alla ställer sig upp samtidigt och går därifrån, jag blir lämnad kvar. Glömmer aldrig när min egen pappa sade till mig "jag förstår att du inte har några vänner...". Klas säger "men släpp det!!" om jag tar upp det, men på nåt sätt har det format mig utan att jag önskat det. Till följd av detta led jag av depression och social fobi, dom värsta åren i mitt liv. Grät var det enda jag gjorde. Så mycket att mina föräldrar till slut inte orkade trösta mig, det var min vardag och även deras. 
 
Jag vet inte om det är på grund av mitt förflutna jag älskar närhet -kanske för att jag inte fick det då? Att jag kan börja gråta för minsta lilla -kanske för jag har extremt lätt för det? 
 
Jag vet inte, men vad jag vet är att jag har utvecklats väldigt mycket trots att jag fortfarande har lite problem. Men på nåt sätt känner jag mig fortfarande kvävd av mig själv... Jag vill så gärna få bort det, bli av med spärren för evigt!
 
 
Save me from myself...

Over and over again

Jobbat kväll idag och har för en gångs skull kunnat tagit det lugnt, gör mycket med 2 färre vårdtagare...Men om två veckor flyttar det in en ny boende, hoppas han är go! :)
 
Jo, another thing -jag är fruktansvärt trött på mitt hår, har lust att kapa av skiten. Om jag låter det självtorka blir det väääldigt lockigt men något tovigt, kammar jag det när det är torrt ser det ut som svinto! Förjävligt. Har det ALLTID uppsatt för att jag tycker det är så fult släppt... What to do?! :( 
 
Jag läser ganska många bloggar och har tänkt på att det verkar som tjejer nu för tiden ska ha långt svallande hår, vara solbrända, smala och snygga ofc. Så har jag tänkt på vad killar har sagt som jag varit tillsammans med, att de vill jag ska ha långt hår, gillar tjejer med långt hår, tycker jag är fin i långt hår och BLABLA! Men hallå är jag ful annars eller? Många tjejer använder sig av löshår, men jag känner att 1: det är för dyrt, 2: som usk är det ganska olämpligt med långt fint hår, man behöver aldrig vara snygg på jobbet, 3: det känns fejk. Känns bara så onödigt helt enkelt, det är skillnad på mig och kända bloggare som gärna har ett snyggt yttre då de marknadsför sina produkter och syns mycket i media.
 
 
Såhär känner jag att tjejer skall se ut idag:
 
 
 
 
 
Någon som håller med mig?

Lazy

Idag har jag legat halvdöd på soffan hela dagen typ. Klas kom hem vid 19-tiden och vi kollade nyss på VM-matchen mellan Sverige och Norge i ishockeyn. Sverige vann med 2-1, men kunde lätt ha gjort fler mål om de inte spelat så slarvigt! I första perioden sköt de hejvilt på mål typ som om de hoppades på det bästa, ingen fokus liksom. Sedan i 3:e perioden missade dem öppet mål 2 gånger!! Så ah lite besviken på dem..
 
Imorgon jobbar jag kväll, blir la bra hoppas jag. Klas åker ner till Värnamo tidigt imorgon, jag är glad han kom hem en stund iallafall!
 
Ingen rolig namnsdag för mig inte.. blääää!

Friends light you up

Hallojsan! Är världens tröttaste som gick upp 4:30 idag, jobbat utan att hinna ta min fulla rast och gått lång promenix med 3 vovvar! 
 
Jag har fått stöd av gruppledare, sköterskan och mina kollegor för det som hände i lördags. Jag har berättat att det var en otäck upplevelse och de sa att det finns där om jag vill prata om det, vilket jag uppskattar! Pratade med gruppledaren Christine idag och hon frågade om jag kunnat sova, jag sa att det inte hade varit så lätt och hon förstod mig. Det är konstigt det där med döden, obehagligt. Jag kommer ihåg när vi var tvungna att avliva vår hund Totte som led av så svår ögoninflammation där ögonen var blåa och helt förstörda att jag föreställde mig honom komma upp ur graven och komma in i mitt rum, lägga sig i min säng och stirra på mig med de blåa hemska ögonen. Likadant när jag såg en död dam på mitt förra jobb, var ju med i den palliativa vården men sedan att se henne död, helt kall, stel och likvit var ingen rolig syn. Jag minns att jag sov dåligt då också, tänkte på henne.. Det som var exta läskigt var att hennes kropp låg kvar på jobbet över natten, så kändes så otäckt att hennes döda kropp låg inne i det rummet när man jobbade utanför. Nu då, hon som avled i lördags jo det känns som hon hemsöker mig på natten, som hon kommer med sin beniga gulgråa kropp, gråblå tomma ögon, öppen mun och ostadiga gång in i mitt sovrum. Första natten var värst, kändes som hennes ansikte skulle ligga och stirra på mig om jag vände mig i sängen. Så jag låg där kallsvettig och spänd. Som tur var har jag haft min älskling hos mig de 2 senaste nätterna efter att det hände. Men inatt, 3:e natten kommer han inte vara hos mig :( 
 
Nog om döden, let's talk about life! Jo idag efter jobbet så kom Emelie hit, hon har två hundar, Greta 11 mån och Devil 3 år som är av rasen Amstaff. De är ju lite större än min hund Daisy på 4,5 kg då de väger mellan 28-40 kg! Men iallafall så gick vi en lång promenad med dem och de fick leka av sig i hundgården. Jag var hela tiden rädd att Greta skulle typ krossa lilla Daisy. Devil var lugn och inte leksugen men Greta och Daisy ville leka så vi släppte lös dem och Greta som är kamphund vill ju brottas medan Daisy mer vill jagas, så Greta var väldigt på Daisy så till slut lyfte jag upp henne men då hoppade Greta på mig som om Daisy var ett lockbete. Så ah kanske inte bästa kombon! Tur Daisy överlevde iallafall hehe.. klart man var orolig ;) 
 
Devil, Greta och Daisy!
 
Greta och Daisy :)
 
Tjejerna igen! Roligt att de har samma färg typ :) 
 
Emelie med hundarna :)
 
Jag och vovvarna, jävlar vad Greta är stark, hon drog och min hand dog! Haha...

Death

Har inte hunnit blogga nu i helgen eftersom jag jobbat all the time. Kan börja med att berätta att Klas tycker jag skall prata med gruppledaren Pernilla om att jag vill bli förflyttad upp till C. Det är också en enhet med dementa men där är det inte lika tungt då alla är självgående på ett annat sätt. Klas sa att jag har flest arbetsuppgifter på hela plan 1. Hans faster hade tydligen hört med Pernilla.. Han sade att om inte jag pratar med Pernilla så gör han det eller ber sin faster göra det. 
 
Ska berätta vad jag var med om igår. Jag jobbade dag på B och vid 10-tiden så gick Madde in till en dam för att hjälpa henne upp. Jag var på väg med frukost in till en man och hör henne ropa "Linn?! Kom fort!!" Jag gick direkt till henne och hon säger "jag tror inte att hon lever.." Vi gick in till damen, hon var gulgrå i hyn, låg på sin högra sida med ena armen hängandes över sängkanten, handen var alldeles blå. Hennes ögon var halvöppna, helt tomma, munnen öppen och det hade kommit upp lite spya som låg i en liten fläck på kudden, som hennes huvud var hårt pressad mot. Jag såg direkt bara jag tittade på henne att hon var död. Hon såg så fruktansvärt otäck ut... Madde ringde sköterskan som sade att vi skulle göra iordning henne. Vi insåg vi var tvungna innan hon blev för stel, men vi tyckte det var väldigt obehagligt. Madde sade att hon var rädd att det skulle komma något ljud från henne när vi vände på henne. Vi bestämde oss för att ringa någon som var mer erfaren att komma och hjälpa oss, så Monica kom ner från E och hjälpte oss att göra henne iordning. Som tur var lyckades vi stänga ögonen så hon såg mer fridfull ut... Kan ju säga att jag hade problem att sova natten till idag, bilden av hennes otäcka ställning och uttryck hade etsat sig fast i mitt huvud. 
 
Nu är det endast 8 boende på B, två tomma lägenheter. Givetvis har jag fått vara på A igårkväll och idag, där bor det 11 st och det är väldigt tungt där då många är väldigt sjuka. Tycker att 11 st är för många för att vara ett demensboende, man får inte den tiden med alla som man skulle vilja ha. 
 
Trött personal på Blåvingevägen som sover på rasten.

May Beauty

Drygaste fredagen ever typ... Gick upp sent idag, gick en sväng med Daisy och nu sitter jag liksom bara och väntar på att Klas ska komma hem. Klockan börjar bli mycket och jag ska upp 6 imorgon och jobbar hela dagen fram till 21. Så jag blir lite småstressad för att jag vill hinna vara med honom och det värsta är att jag jobbar hela helgen och han äntligen är ledig. Den suger hårt måste jag säga. 
 
Hade lite egentid igår, tog ett varmt bad och testade May Beautys incredible face mask och den var grym! Man penslar först på den, låter den verka i ca 30 min då den torkat och sedan drar man av den, den är som en tunn hud typ. När man drar av den så följer alla orenheter i huden med som pormaskar, olja i fet hy, död hud och den motverkar akne. Så när jag tog av den så var huden helt sprillande ren! Kändes väldigt skönt och ovant må jag säga. 
 
Klas sade att vi skall prata om mitt jobb när han kommer hem, han ser ju att jag inte mår bra. Han sa att jag skall prata med Pernilla, en av gruppledarna. Mer om det sen! Kollade btw jobb igår och de söker uskor till Signes Hus, ett boende i Onsala, Ekhaga äldreboende, inom hemtjänsten osv. 
 
Me and my mask!
 
Julle undrade vad jag smetat in fejset med!
 
Jag drar av den.
 
Mitt otroligt rena ansikte. Vanligtvis har jag fula pormaskar på näsan men nu är de puts väck!

Utsliten

Asså okej, nu börjar jag bli trött på Humana Omsorg, de jag jobbar för vill säga. Jag pratade med Klas och han hade pratat med sin faster Anna som jobbar extra hos oss. Nu har tydligen Lotta (chefen) sagt att de som röker skall stå på parkeringen så Lotta kan se dem!? Sjukt konstigt, de har fått röka vid soprummet innan för att det är lite i skymundan. Anna var irriterad på att man inte får dela upp sin rast. Jag sa till Klas att nä det får vi inte göra, men han menar att man har rätt till att dela upp rasten i två kvartar istället för en halvtimme. Men Humana Omsorg är ju ett privat boende så då är det ju inte riktigt samma.. Jag har ingen koll på sådant, men jag vet att Lotta är hård med rökning och det tycker jag är BRA. Man får bara röka på sin rast, de 30 min man har under sin arbetsdag om man inte jobbar 5 timmar eller mindre för då har man ingen rast. Men många rökare klarar ju bara sig utan sitt nikotin i 3-4 timmar (om ens det..) sen måste de ut och blossa. Vissa går ut med soporna bara för att röka samtidigt och ofta kanske de träffar en kollega där ute som de står och snackar med en stund. Vi hade exempelvis en vikarie som jobbade idag som gick ut med soporna även om det verkligen inte behövdes då de knappt var något skräp i påsarna, men hon sade att hon gjorde det för att "det skall se bra ut", en ursäkt till att röka. Har även haft andra exempel på en jag jobbade med som gick ut varje halvtimme typ, om inte oftare. Hon sa "jag går ut 2 minuter" och rökte på altanen utanför matsalen på enheten (där man inte får röka som personal). Det stör nåt så fruktansvärt, så vi pratade med Lotta och sade att det funkar inte att jobba med henne. Men hon fick för sig att en av de boende skvallrat för chefen så hon var jätte elak mot den stackaren...
 
Jag känner också där jag jobbar att de inte tänker på personalens bästa. Vi har ingen frukostrast, det hade jag där jag jobbade innan och det var jättebra. Men Lotta sa på APT:t att vi får äta frukost hemma. Men jag kan inte äta så tidigt på morgonen och jag prioriterar att sova lite längre än att gå upp och äta. Vi får ju ta frukost på jobbet, en macka eller lite yoghurt men det är inte alltid man hinner det. Ibland blir det så mycket annat! Sen så ska jag erkänna att jag fuskar nåt oerhört med maten.

En vanlig dag kan se ut såhär:
- Äter 2 mackor vid 10-tiden på jobbet
- Äter en apelsin till lunch
- Äter lite sallad om det finns tillsammans med de boende (vi får äta pedagogiskt med dem men eftersom jag inte äter kött blir det svårt att få i sig ordentligt)
- Äter 2 mackor när jag kommer hem
- Äter kanske nåt litet på kvällen
 
Så det är ju inte så bra, nu ser inte alla dagar ut såhär, men många kan göra det. Jag känner att jag inte har minsta ork att stå och laga mat när jag kommer hem efter jobbet för att ha med mig dagen efter. Jag har inte heller någon lust att köpa mat i resturangen på jobbet, det finns vegetariskt alternativ men jag känner att visst nån gång kanske men det är ju ganska dyrt. 
 
Jag känner att jag mår skit inifrån och ut. Kroppen värker och jag har ingen ork till något och kan gråta bara för jag är helt slut. Klas säger att jag ska äta ordentligt och röra på mig. "Träna" säger han. Visst jag vill väldigt gärna men så känner jag att tiden är så knapp, jag jobbar jämt. När jag väl är hemma som idag när jag kom hem och skulle sätta på spisen så fick jag för mig det var en häll som på jobbet, sen kom jag på "just det jag är hemma". Likadant om jag ska ha en penna tror jag jag har arbetskläderna på med pennor i vänster bröstficka, så jag tar upp handen dit för att grabba tag i en penna sen kommer jag på "ah just det..." Snacka om SKADAD. 
 
Sen det här med träning, jag har problem med min höft fortfarande. Den värker om jag står, sitter, går, kör bil men jag kan ju testa att dra ut och springa och se hur det känns. Så känner jag också att jag är så fruktansvärt jävla trött så bara tanken av att röra på sig/motionera när man sprungit runt hela dagen på jobbet och stressat, städat, gjort lyft, slitit, tvättat, diskat, matat, osv så känner man bara "Bläääuuhh". Kroppen vill liksom bara ligga. Inte sällan man är så slut när man kommer hem att man somnar en stund och det blir ju inte bättre av det, jag känner mig som en zombie när jag vaknar. 
 
Så ja... Nu ska jag titta på lite andra jobb. Jag vill inte jobba ihjäl mig redan har typ 50 år kvar att jobba. (KILL ME) 
 
Såhär känner jag mig, tar på mig ett skal varje dag på jobbet men mår skit på insidan. Det kallas att vara yrkesproffesionell...
 

Look up

 
Titta på denna videon! Såhär ser dagens samhälle ut nu för tiden, en himla bra tankeställare. Videon har nästan 30 000 000 visningar, den sprids på nätet. 

One more day

Körde ner Klas till lastbilen vid 20 över 5, så kände inte det var någon idé att gå och lägga sig igen. Så gick en sväng med Daisy och gav henne och kissarna mat. Bara idag kvar att jobba så är jag ledig imorgon och jobbar hela helgen sen.. Känns så tråkigt att jobba helgen nu när det är enda gången Klas är ledig.
 
Jag och söta Molly <3 

what the F.

Har varit en oerhört seg dag på jobbet idag med huvudvärk och ingen lust att vara där. Susanne gick av som gruppledare idag THANK GOD. Men vi vill ha bort henne helt och hållet, hon är helt sjuk i huvudet. Hon behandlar de äldre som dagisbarn, missar mediciner, har inte koll på nåt, beter sig som ett as mot personalen och gör saker som bara någon som har nåt fel i huvudet gör.
 
Annelie berättade idag att Susanne hade GÖMT en dams medicin för att sedan anklaga Annelie för att medicinen var missad och skriva avviklese på henne. Vi gör en dagplanering på morgonen och skriver vem som skall hjälpa vem och vem som gör vad och då hade Susanne skrivit den damen på Annelie utan hennes vetskap. Sedan när Annelie pratade med sköterskan hade sköterskan sagt att man kan missa och då hade Susanne sagt "Ah Annelie du är ju inte här för att rädda världen." Och det var Susannes fel HELT OCH HÅLLET. Annelie hade inte gjort något fel. Så Annelie sa det att hon var så arg och sedan satt hon på kontoret och grät. Inte första gången Susanne hackar på någon och får någon att bli så frustrerad att denne gråter. Hon drar så otroligt mycket onödig energi och förstör stämningen så fort hon visar sig. Jag får huvudvärk bara jag ser häxan typ...
 
När jag satte mig i bilen på vägen hem så släppte äntligen huvudvärken. Som TUR var så va min älskling hemma när jag kom hem så när jag kom innanför dörren släppte jag bilnyckeln och väskan, gick fram till honom och kramade honom hårt och länge och fällde några tårar. Så ah nu ska jag gå o lägga mig, ska upp tidigt imorgon. Nattinatt!
 

Both

Blev inget inlägg igår, jobbade hela dagen och var på Ullared hela kvällen med Emelie. Köpte leksaker, ben, halsband, en tröja, shampoo och godis till lilla Daisy. Hon var skitsöt i tröjan! Hon verkade gilla den :) Varm o go var den nog att få på sig! Köpte också nya halsband, kattmjölk, godis och leksaker till katterna. Oooch tröjor, ett par shorts, en fin ljusblå skjorta, massor underkläder och strumpor till min älskling. När jag kom hem frågade han "vad köpte du till dig själv då..?" Jag var tvungen att tänka sen kom jag på det "deodorant!" Haha :) 
 
Jo han ringde när jag var på väg hem från Ullared igår och ville jag skulle komma hem och låsa upp, han hade glömt sin nyckel haha... Jag var jätteglad att han kom hem igår och så drog han igen kl 5 i morse. :( 
 
Jag har fått mycket beröm för bilen, kör ju vår Citroën DS3 nu till jobbet då Klas inte behöver den. Mina arbetskamrater tycker den är så fin. Celma fick åka med mig in till Kungsbacka idag och hon ba "är det din bil?" Hon är ju van jag åker Volvo. Men jag gillar vår lille Citroën, den är lite sportig med vinge, snygga fälgar och de är 110 hk i den lille. Så jäklar vad snabbt den accelererar! Jag skulle upp i 40 km/h och plötsligt låg jag i 70 km/h, är van att man får gasa med Volvon, men denna sticker framåt fort som satan. 
 
Nu får jag nog kasta mig i bingen, jobbar kväll imorgon men börjar redan 13. Hatar att börja 13 man kommer mitt i maten... 
 
Saknar min finaste älskling! Vi ses på fredag kanke kanske kanske imorgon... hoppas! <3
 

Truckers paradise

Halloj!
Har typ inte gjort nåt idag förutom promenerat och redigerat bilder. Inte känt för att göra nåt, bara tagit det lugnt då en tuff jobbvecka börjar imorgon. Givetvis lyckades jag klanta till mig som vanligt.. Jag skulle hoppa ut på altanen och slog i min högra arm i metallhantaget till dörren, så nu värker det ända upp i axeln, kan ju inte bli bättre! 
 
Klas har pratat om att han skulle vilja ha en dekal att sätta på sin lastbil så jag gjorde en åt honom. Han hittade en bild han ville ha men jag tycker det är mycket roligare med något eget. Så jag slängde ihop en bild idag och skickade till honom, han sade att den kan han sätta på lastbilen och hans kollega Janne hade hållit med. Han sade att det var gulligt av mig att göra en dekal just till honom. Glad he liked it!
 
Klas är på väg till Stockholm fortfarande, han blev visst försenad. Det var något med lasten tror jag. Han glömde ta med sig en kudde i lastbilen IGEN. Han glömde det förra gången också, bra där. 
 
Nu tänkte jag slappa framför tv:n och tröstäta med massor glass!
 
Dekalen jag gjorde: en lastbil och jag.

My love

Min älskling åkte redan kl 10 i morse, han skulle köra en trailer till Stockholm. Så synd att han var tvungen att åka redan idag, hade velat vara med honom hela dagen så kunde han åkt tidigt imorgon som jag så hade det känts bättre. Men lasten var tvungen att vara i Stockholm kl 6 imorgon so fuck it.
 
Får se vad jag hittar på idag, tänkte gå en promenad med Daisy till att börja med. Har ingen lust att sitta hemma och uggla ju... Jag kan åka till Plantagen och köpa nya blommor eftersom de flesta dött under min omvårdnad här hemma. Seriöst vet inte vad jag gör för fel när jag till och med lyckas döda kaktusar?! Eller så hatar blommorna mig haha :( 
 
I miss you!
 
Min fina.
 
Puss <3

Lööördag

Idag har jag och Klasse boy kollat på Plantagen, handlat, ätit ute, gått på Kungsmässan och Kungsbacka stad, köpt oss varsitt par inlines och städat hemma. Yey duktiga! :) 
 
När vi gick i Kungsbacka så gick vi förbi där det brann den 23 april. Stor brand i Kungsbacka innerstad som startade kl 6 onsdagen den 23/4. Man vet fortfarande inte vad som orsakade branden. Godisbutiken 4-Gott hade precis öppnat där, den och en inredningsbutik är helt totalförstörda. Min chef Lotta hade köpt allt påsk-godis till jobbet på den 4-Gott butiken så hon sade samma dag den brunnit ner: "jag som hade tänkt åka dit idag och betala men det går ju inte nu..." Usch så himla otroligt tråkigt tycker jag, att de gamla fina husen i Kungsbacka brinner ner! Undrar hur länge det ska se ut som det gör nu, massa bråte som ligger, rester av husen och lukten av bränt gammalt trä som slår mot en då man går förbi?
 
Klas åkte en runda på sina inlines med Daisy innan, hon sprang som en galning och älskade att det gick fort! Haha hon undrade vad det var han hade på fötterna ;) 
 
Tog lite biler på förödelsen: 
Husen är helt förstörda som ni ser på vänster sida.
 
Här låg 4-Gott butiken.
 
Mitt emot bion "Facklan" och kyrkan i Kungsbackas innerstad. 
 
Kollar man noga ser man en Fanta Exotic och möjligtvis godisrester.
 
Här kommer bilder på mina nya inlines: 
 
Ska bli skoj att komma ut och åka! :) 

Cold and sunshine

Idag har jag och Klas varit i Borås, han handlade lampor till sin lastbil. Sedan åkte vi in till Göteborg och käkade med Klas jobbarkompis Janne som bjöd oss på restaurang :) 
 
Nyss kom 2 personer från Naturskyddsföreningen och ringde på dörren. En av dem babblade på och försökte få mig att bli medlem och betala 100-300 kr/mån. Hon ba "det kan du ha på autogiro så behöver du bara betala 1 gång sedan behöver du inte tänka på det mer!" Sen så frågade hon vad jag var villig att skänka varje månad och jag sa "ingenting" hon ba "nämen 100 kr är ju det minsta" jag ba "ja men jag är fattig" hon ba "ja men 100 kr det är ju som en fika på stan!" Asså gud det blir 1200 kr/år och hon menade på att de räddat någon skog och nån örn.. 
 
Självklart bryr jag mig otroligt mycket om miljön och framförallt djuren, men jag gör det jag kan göra själv. Jag äter inte kött och jag kör numer en minde bil och kör enbart när jag behöver, jag sorterar sopor och jag använder så lite el som möjligt. Visst de är en organisation men kan jag verkligen lita på att de använder ens pengar till BRA saker? Hon menade på att de måste få politikerna att lyssna nu när det är EU-val snart... Nä usch jag hatar när människor kommer och ringer på dörren och antingen vill sälja nåt eller få en att gå med i något och ge pengar. Finns det inget man kan va med i utan att det skall kosta pengar? Bara vara med och ge sitt stöd liksom..? Då tror jag det hade blivit fler medlemmar också. 
 
Nu slappar jag med en kopp citronte :)

Daisy 1 år

Synd att den underbara värmen ute försvann. Är ju solsken idag men blåser kallt... I Stockholm är det nollgradigt och snö i luften haha värre för 08:orna! 
 
Idag fyller vårat lilla busfrö 1 år! Tiden går fort. Vi har inte haft henne sedan hon var valp ju, haft henne i ca 6 månader. Jag och Klas tänkte dra ner till stan och gå en sväng med henne :)
 
Jo Volvon jag kör är ju gammal om man tänker efter, en 01:a = 13 år. Jag tänker alltid att 2000-talet låter nära i tid, typ 2004 var ju inte länge sedan men det är ju för bövelen 10 år sedan! Tillbaka till Volvon, handbromsen funkar inte (man skall INTE kunna köra 70 km/h med den dragen!!!), flera lampfel, den gnisslar när man kör sakta, AC:n är slut, batteriet är inte så bra och i morse när jag rullade ut från vår parkering så dunkade det i nåt hjul... 
Nu använder ju inte Klas vår Citroën DS3:a när han ligger ute, det är en liten diesel bil så den är ju billigare för mig att ta till jobbet. Därför ska jag ta den hädanefter och låta bli Volvon. Testade och köra en sväng med den idag och det gick bra. Volvon ska dessutom på besiktning nästa månad så Klas skall fixa den till dess. 
 
Födelsedagsvovven och jag! <3 
 
Mitt nya färdmedel!
 
Sorry fina S60 in the background men du behöver lagas lite.

RSS 2.0